Translate

zaterdag 13 juli 2013

Review - Boohoo discopants

To translate this article, click the translate button left on top: 'selecteer een taal'

Ja! Ik heb het gedaan, de discopants gekocht. Niet heel lang geleden schreef ik erover. Gisteren lag de discopants bij mij op het matje en helemaal enthousiast heb ik meteen allemaal outfits ermee aangepast. Wát een fijn item om te combineren, helemaal geweldig. Ik ga hier ook zeker nog een filmpje over maken, dat lijkt me echt heel leuk om te doen.

Dit artikel gaat een review worden op de boohoo discopants, omdat ik zelf ook reviews zocht, maar eigenlijk heel weinig kon vinden! Omdat ik in Nederland woon, wil ik niet graag mijn discopants terug hoeven te sturen naar Engeland en daarom wil ik het het liefst in één keer goed doen. Vandaar!
Ik kocht mijn discopants in de aanbieding, dit is de link. De broek is nu nóg verder in de sale, maar ik kocht hem met 16 euro korting. Helemaal geweldig natuurlijk.


De webshop boohoo.com
Ik vind boohoo een hele fijne webshop. Ook al is het een Engelse webshop, ze hebben de prijzen al omgezet naar euro's. Zo verkijk je je niet op de prijs en het is voor ons Dutchies gewoon wat overzichtelijker!
Ook heel fijn: naar landen in de EU verzenden ze hun producten gratis. Jeej voor ons, want wij wonen ook in de EU! De levering was ook vrij snel - als je bedenkt dat het helemaal uit een ander land moet komen. Ik vond de discopants gisteren op mijn matje en precies één week eerder had ik hem besteld. Ook wel leuk is dat ze er een boekje bij in doen, een soort minicatalogus. Zo kun je nog even kwijlen naar wat ze allemaal hebben. So far, so good!

De discopants zelf
Ik haalde mijn discopants uit de verpakking en mijne eerste reactie was 'wow, daar ga ik nooit inpassen'. Hij leek ieniemienie en ik vond het niet lijken alsof hij erg ging rekken. Ik had hem besteld in een maat 8 (EU 36). Ik heb normaal broekmaat 36/38. Het is bij zulke broeken erg belangrijk dat je kijkt naar het percentage elastaan wat erin zit. Bij deze discopants is dat 5%. De gouden regel is: meer dan 3% elastaan staat gelijk aan rekt enorm uit. En dat deed hij ook. Ik had hem een half uurtje aan en ik had geen moeite meer met mijn heupen, de rits en de knopen. Gelukkig had ik dit voorzien en daarom heb ik hem gekocht in een maat 8. Omdat het een vrij strakke broek hoort te zijn, moet je hier wel even goed over nadenken.
Toch is er ook één groot nadeel aan deze broek. De naden van de bovenste boord zijn niet erg stevig gestikt. Ik hoefde er praktisch niks voor te doen of alle naden begonnen te lussen. Niet heel fijn. Ik wilde daar echter geen punt van maken: de broek kostte maar 19 euro (met de kortingscode die ze vorige week hadden!) en je kan hem goedkoop laten naaien met stretchgaren bij de kleermaker. Dat ga ik dan maar doen, omdat ik mijn boord graag wil houden.
Ook moeten lange meisjes even goed nadenken over deze broek. Op de site stond aangegeven dat de binnenbeenlengte 75 centimeter is. Ik dacht dat dat wel okee was, maar eigenlijk vind ik hem net twee centimeter tekort. Hij kan leuk met laarsjes, maar niet alle schoenen zullen leuk hierbij passen.
Ik ben 1,73 meter, maar ik heb wel lange benen.
Verder het materiaal van de discopants goede kwaliteit. Het is een erg zwart stofje, dus ik ga hem de eerste keer wel even op de handwas wassen. Dan kijk ik even of hij zwart achterlaat, anders krijg je namelijk problemen in de wasmachine. Als hier de eerste keer geen problemen mee zijn, dan doe ik hem daarna gewoon in de wasmachine.
De algehele conclusie is: voor de kwaliteit moet je het niet doen, maar als je een leuke pants wil voor erbij, dan raad ik hem je zeker aan!

Wat vind jij van discopants?

3 opmerkingen:

  1. i love discopants <3 your blog is very lovely and interesting. im glad if you visit my blog, too <3 keep in touch!

    xx
    beauthi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg benieuwd naar een foto ervan! Ik vind 't een onwijs toffe broek, maar erg moeilijk om te combineren (voor mij dan :p)

    xo Anouk
    www.keysofanouk.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!