Translate

vrijdag 12 juli 2013

Recept - heerlijk & gezond lunchen in weinig tijd.

Afgelopen woensdag heb ik een heerlijk middagje met mijn vriendje gespendeerd en we besloten om tussen de middag te gaan wokken. Zonder rijst, zonder poespas, want tenslotte was het 'gewoon lunchen'.
Je kan dit heel erg makkelijke recept ook gebruiken voor de avond, dan kun je bijvoorbeeld wat rijst toevoegen. Dit is een gerecht gemaakt met vis, we zijn namelijk beide dol op garnalen! Met denk out of the box: je kan dit ook gewoon met kip doen of stukjes rundvlees.

Het enige wat je nodig bent is een beetje wokolie (met of zonder saussmaak), een pakketje groenten (of verse groenten als je in de mood bent om de snijden) en garnalen.

Stap 1. Je doet een beetje wokolie in de wokpan (je hoeft niet al te zuinig te zijn, maar teveel zorgt ervoor dat je eten vet smaakt!). Dan gooi de garnalen in de pan. Check of deze al zijn voorgekookt: in dat geval hoeven ze minder lang. Je kan zien dat ze klaar zijn, wanneer ze een beetje roziger worden en zichzelf als het ware gaan 'opkrullen'. Garnalen zijn altijd wel een beetje opgekruld, maar in de pan zie je het verschil wel. Even proeven is natuurlijk altijd een pré. Kruiden is ook belangrijk, vooral als je een naturel wokolie gebruikt. Je kan gewone peper en zout gebruiken, maar je kan ook kijken welke kruiden je lekker vindt. Strooi niet teveel, want de smaak wordt snel te hevig.
Stap 2. Gooi de groenten erbij. Je kan stap 1 en stap 2 ook in omgekeerde volgorde doen, als je de groenten een beetje zacht wilt. Wij wilden ze graag niet al te knapperig, maar ook niet al te zacht. Daarom hebben wij ze als tweede gedaan. Je bent met iets meer dan 5 minuutjes klaar (als de garnalen voorgekookt zijn)!
Mijn vriendje aan het wokken :)


Stap 3. ETEN. Dat is dus hoe snel het gaat. Door de wokolie zit er een heerlijk smaakje aan. Je kan kiezen voor au naturel wokolie, maar je kan bijvoorbeeld ook voor zoetzure wokolie kiezen.
Ziet er lekker uit of niet?
Hopelijk heb ik jullie een leuk idee gegeven op deze vrijdagmiddag en een hele fijne dag nog!

4 opmerkingen:

  1. Oh yumm, dit ziet er heerlijk uit! :)

    xo Anouk
    www.keysofanouk.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Het is dat ik niet van garnalen hou, maar anders.. Ook leuke foto van je vriendje :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!