Translate

zondag 21 juli 2013

Tips voor de leukste cadeautjes en de persoonlijkste presentjes.

To translate this article, hit the 'translate' / 'selecteer een taal' button left on top.

Het is natuurlijk altijd erg leuk als er iemand jarig is, maar dit gaat ook gepaard met stress. Vooral als het een close vriend of vriendin is of een ander speciaal persoon, wil je wel aankomen met een leuk cadeautje. Niet alleen met verjaardagen worden cadeaus gegeven: ook met huwelijken, als je gaat samenwonen, met sinterklaas en Kerst enzovoorts enzovoorts. Ik vind dit zelf altijd heel erg vervelend: wat moet ik nu kopen? Zelfs als ik iemand goed ken, dan vind ik het moeilijk. Daarom hieronder een paar leuke cadeau ideetjes!

1. Maak zelf iets!
Leuk én persoonlijk. Ik heb een vriendin bijvoorbeeld al een keer een grote lijst gegeven met allerlei foto's, maar het is ook leuk om iets voor in huis te maken. Je kan bijvoorbeeld een leuk dienblad maken voor op tafel (of slaapkamer!). Dit is leuk én kan goedkoop: je kan ontzettend veel leuke spulletjes vinden bij de action, het zal je verbazen.Je kan ook zelf een kledingstuk voor iemand maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van textielstiften, patronen naaien op een shirtje of een shirtje laten bedrukken. Ben je heel creatief? Haak een tas of sjaal!

2. Geef iemand een dagje uit. 
Neem die persoon eerst gezellig mee naar de pizzaria (of ergens anders uit eten?) en ga dan gezellig naar de bioscoop. Ga samen karten of organiseer een picknick. Als je eventjes googlet of kijkt op vakantieveilingen, zijn er vaak erg leuke én goedkope activiteiten te doen. Doe bijvoorbeeld samen een fotoshoot of ga een dagje naar een spa! Met vakantieveilingen hoeft dat helemaal niet duur te zijn.

3. Kies iets praktisch.
Is er iets wat je jarige job/jet al heel lang wil of nodig is? Koop dat dan! Een nieuw mobielhoesje, een setje nieuw bestek, nieuwe camerabatterijen, een sporttas, een ventilator, een waterkoker, noem maar op. Er zijn heel veel dingen te bedenken wat iemand nodig kan hebben,  maar de aankoop uitstelt. Uit luiheid, bijvoorbeeld. Voor jou een mooie kans om een cadeautje te kopen waarvan je zéker weet dat hij/zij het leuk zal vinden!

4. Cliché en toch leuk. 
Geld en cadeaubonnen. Hoe cliché wil je het hebben? Toch vinden heel veel mensen dit toch leuk om te krijgen. Ze kunnen er zelf iets mee kopen wat ze echt graag willen en het voordeel is dat jij snel klaar bent. Wil je het toch een beetje opfleuren? Bak dan een taart erbij of (iets makkelijker) doe er een leuk kaartje bij. Je kan ook kiezen voor een ongewone cadeaubon, zoals een bladcadeau. Altijd leuk om te krijgen, gemakkelijk voor jou en een keertje wat anders.

Plaatje komt van Welke.nl

2 opmerkingen:

  1. Haha die laatste! Echt geweldig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handige tips! Mijn vriend is toevallig over twee weken jarig en kon wel wat inspiratie gebruiken haha. Dat laatste plaatje is trouwens wel ge-wel-dig!

    xo Anouk
    www.keysofanouk.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!