Translate

vrijdag 25 oktober 2013

4 jaar samen & cadeautip!

Gisteren waren mijn lieve vriend en ik 4 jaar samen. Een mijlpaal natuurlijk, welke we elk jaar saampjes subtiel vieren. Ik vind het altijd leuk om elkaar op zo'n dag persoonlijke cadeautjes te geven - de verjaardag mag van mij best praktisch zijn. Dus elk jaar is dat weer rennen vliegen zweten huilen, alles. Áls je natuurlijk niks weet om te geven. Deze keer wist ik het al in augustus (!) en daarom ben ik er ook maar snel aan begonnen.

Ik heb mijn vriendje namelijk een pot met 100 redenen waarom ik van hem houd gegeven.
Veel mensen die ik het heb verteld, zeiden:''100?! Zoveel?!'' Ja, dat dacht ik eerst ook. Maar toen ik eenmaal bezig was, had ik ze binnen een uurtje. En nee, ze lijken niet eens allemaal op elkaar! Ik vond het ook heel knap. Dat laat misschien wel zien dat ik hem écht leuk vind... Maar misschien vinden jullie dit ook allemaal wel een heel leuk en origineel idee en daarom zal ik even uitwijden over de stappen die ik heb ondernomen.



Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je wel echt 100 redenen kan bedenken. Het is zo lastig als je alles klaar hebt om te gaan schrijven, maar je komt niet verder dan 30 redenen, dan is het misschien niet het handigste cadeau voor je vriendje of vriendinnetje. Ik zou dus beginnen met het bedenken van 100 redenen, zodat je zeker weet dat je het allemaal in elkaar kan zetten. Let er alleen wel op dat je niet afgezaagd wordt. Je hoeft niet alleen hele sentimentele, gevoelige dingen neer te zetten om het lief en leuk te maken. Dan kom je ook sowieso niet aan de 100. Denk ook aan dingen wat je mooi vindt aan diegene, wat je schattig vindt of aan iets wat jullie altijd samen doen!

Stap twee is een stuk makkelijker, once you're past stap 1. Hoe wil je dat je cadeautje eruit gaat zien? Ik heb een grote pot gekocht bij de Xenos, welke ik wel een beetje mannelijk vond aandoen. Daarna heb ik besloten om allemaal rode hartjes uit te knippen en daar mijn 100 redenen op te schrijven. Werk wel stap voor stap: mijn plan is ook anders uitgevallen dan aanvankelijk de bedoeling was, gewoon omdat ik het op de manier hoe ik het nu heb, veel leuker vind. Als je dan de helft al anders heb gedaan, dan is dat natuurlijk hartstikke zonde.






Vervolgens is het belangrijk om te weten of de pot wel vol komt. Waarschijnlijk wel, 100 briefjes zijn er erg veel, maar misschien ook niet. In dat geval is het belangrijk dat je het opvult, tenzij een halfvolle pot leuk staat. Dat kan helemaal aan jouw pot liggen. Zelf heb ik er nog een extra cadeautje bij in gedaan, waar ik al mijn briefjes omheen heb gebouwd. Helaas kan ik niet schrijven wat ik erin heb gedaan,voor het geval mijn vriend ook een keer de tekst leest in plaats van alleen plaatjes kijkt. Maar jullie zijn vast zelf hele creatieve geesten die vast wel iets kunnen bedenken.


Die pop is van mijn moeders 50e verjaardag, haha!
Niet schrikken. 

De laatste stap is de finishing touch. Als je in je pot al je briefjes, opvullers, cadeautjes en dergelijke hebt verwerkt, moet de persoon in kwestie natuurlijk wel weten wat de spelregels zijn. Persoonlijk vond ik het niet leuk als mijn vriend alle briefjes in 1 keer leest en de pot dan aan de kant zet. Nee nee, hier moet langer aan gewerkt worden. Het zal mijn vriend ongeveer 20 dagen kosten voordat hij het extra cadeautje ziet en daarna heeft hij nog 80 dagen om ervan te genieten, want van mij mag hij maar 1 briefje per dag pakken. Ik heb een lieve tekst (zelf bedacht, natuurlijk) en de spelregels op een papiertje geschreven en aan de pot gehangen. Een beetje gepimpt, omdat ik de zijkanten van het papier heb afgebrand, maar dat is optioneel.

Het papiertje waar ik mijn 'brief' op schreef. Het verhaal vond ik toch wat te persoonlijk om te posten.



Wat vinden jullie? 
Is het een beetje gelukt? 

3 opmerkingen:

 1. Alvast proficiat (:
  en wauw, superleuk ideetje!
  Had al eens iets gelijkaardigs gelezen, maar dan in een boekje.
  Lijkt me best wel leuk om te doen!

  Liefs, Liese
  Cats & Dresses

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuk idee haha
  mijn vriend is bijna jarig dus
  ik moet ook zoiets maar is gaan doen
  denk dat die dat wel erg waardeert !

  liefs
  en nog een fijn weekend!

  http://rachelkromdijk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk idee! Denk dat je vriend er heel blij mee was. Natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie 4jarige jubileum :P

  Ik heb trouwes een leuke giveaway! Zou leuk zijn als je meedoet :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!