Translate

maandag 17 juni 2013

De kringloopwinkel: hot or not?!

De één zal het helemaal geweldig vinden, de ander zal het niet zo fijn vinden of misschien zelfs een beetje vies: de kringloopwinkel. Want zeg nou zelf, je weet nooit wat er met die spullen is gedaan, toch?
Toch zijn er vaak heel erg veel leuke dingetjes te krijgen. Vaak op hun eigen manier uniek en het is vrijwel zeker dat je het nu niet meer in de winkel tegenkomt. Je kan er leuke goedkope kleren krijgen, maar ook leuke dingetjes voor in je huis. De vraagprijs is vaak heel erg laag en dit is dan wel weer heel aantrekkelijk.
Persoonlijk vind ik dat het wel meevalt met die 'viesheid'. Kleren kun je wassen, spullen kun je afstoffen en kopjes kun je (heel heet) afwassen. Niemand die het merkt. Ik denk dat ik er wel even twee keer over na zal denken voordat ik kopjes zou kopen, maar dat terzijde. Alles is mogelijk.

Ongeveer een jaar geleden wilden mijn vriend en ik gaan samenwonen, omdat we op dezelfde school zitten en deze is best wel ver weg van ons huis (dit is niet gelukt, maar dat is een verhaal voor een andere keer).
Ik sleurde mijn vriend mee naar de kringloopwinkel om te kijken wat ze daar zoal hebben. Toen kreeg ik de smaak van de kringloopwinkel te pakken en nu ga ik er af en toe heen om even te kijken.
Om jullie te laten zien hoe leuk een kringloopwinkel kan zijn, wilde ik even mijn aankoopjes van het afgelopen jaar posten. Het is misschien niet veel, maar ik ga er dan ook niet zo vaak heen. Onze kringloopwinkel is ook niet erg groot, maar als je goed zoekt, vind je altijd wel iets leuks.

Translation: the thriftshop. Called a 'kringloopwinkel' in Dutch. One will think it's really awesome, because they have so many unique pieces and because of the prices, the other will think a little more negative about it or even thinks it's dirty. In my opinion you can clean everything, so I really love to thrift shop. I fell in love with thrift shopping last year, when I wanted to live with my boyfriend in the place we both study (we don't live together at the moment, because it was very pricey to rent a place for two. But that's another story). Ever since then I sometimes go to the thriftshop and wander around. Our thriftshop isn't that big and I didn't buy a lot in the past year, but I wanted to show you. So you can see for yourself how much fun a thrift shop can be. 

A candyjar. You can write on it with chalk!
This pretty gull just costed 0,30 cents!
This is a pretty way to light a big candle. Just costed me 1,50 euros. 
Pretty asymmetric shirt with a big bow on it. Costed me 2,75 euros.
Black bomberjacket. This pretty piece costed me 4 euros.
This is what the bomber looks like on me. 


Wat vinden jullie van kringloopwinkels? Hot or not?
Heb je er zelf wel eens iets gekocht?

6 opmerkingen:

 1. ik vind dat je leuke dingen gekocht heb! nu heb ik Thrift Shop in mijn hoofd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd leuk om in kringloopwinkels rond te snuffelen, maar ik kom er eigenlijk vrijwel nooit iets bruikbaars tegen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absoluut niets mis met kringloopwinkels, ik vind het juist super! Dat gevoel als je een prachtig item vindt voor weinig geld (en dan vaak tussen een heleboel troep) is toch heerlijk? Ik zou echt heel graag een keer naar een echte amerikaanse thrift store gaan, goodwill of savers ofzo :D
  Je zwarte bomberjack vind ik erg leuk! Lekker basic en goed te combineren!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!