Translate

zondag 8 december 2013

De gevolgen van 'het koopverbod'.

Ik heb een koopverbod. Opgelegd door mezelf, tot eind januari. Ik kan jullie vertellen, dat vraagt heel veel van mijn zelfdiscipline. Het is namelijk overal wel zo'n beetje sale en dat wordt straks nog erger in januari.
Mensen vragen me om mee te gaan naar de stad, mijn vriendje wil spontaan met me naar Amsterdam.
En dan sjok je daar. Vol verleiders om je heen. Het geld heb je wel, daar zit het probleem niet in. Het probleem zit hem in je schoenen van 267 euro en het beetje principes wat je toch nog over hebt. Overdrijven is ook een vak, maar ik houd van overdrijven. Dit jaar ben ik de 40 paar schoenen gepasseerd en mijn collectie is still growing. Graag zelfs, want mijn stijl wordt op het moment onder hevige veranderingen onderworpen. Totaal automatisch, wat zo'n koopverbod nóg frustrerender maakt. Nodig, dat wel, maar waarom nou in de maanden waar ik de grootste tijd van het jaar naar uitkijk?! Eigen schuld, dikke bult. Gelukkig is kijken gratis, dus daar moet ik de komende maand maar even op leven.


De Jeffrey Campbell lita in taupe suede. Ik heb besloten dat ik echt graag een paar lita's wil. De taupe suede, om precies te zijn. Ik vind de zwarte 'normale' kalfsleren ook heel leuk, alleen met deze heb ik toch meer. Ze lijken me echt superleuk staan onder een witte broek in de lente, met een losvallend wit blouseje er bovenop. Totally bohemian. Dan nog een leuke floppyhoed en tadaa, outfit is klaar. Gewoon niet zeuren over m'n lengte, ik wil ze gewoon graag, dus so it shall be. Dan nog genoeg moed verzamelen om op deze schoenen naar school te schuifelen. Goed voornemen voor 2014, zou ik zo zeggen!

H&M zwart met gouden rok. Ik ben echt een sucker voor alles met zwart en goud erin. Aangezien mijn oude zwart met goude rokje langzaam uit elkaar valt, wil ik toch wel een nieuwe hebben. Too bad dat dat niet voor kerst kan, want dat lijkt me superleuk! Daarbij moeten ze de maten dan wel weer aanvullen... Mijn maat is nu al uitverkocht.

Tamaris laarsjes met stiksels. Trust me, op het plaatje zijn ze minder mooi dan in het echt! Gisteren ben ik met een vriendin de stad in geweest en heb ik deze even gepast. Ze stonden echt superleuk en ik was op slag verliefd. Ik had ze bijna mee naar de kassa genomen, maar ik moet toch een beetje overkomen als iemand met principes. Dit vind ik echt de definitie van een diva bootie, die letterlijk álle outfits mooi maakt.

Nelly laarsjes met een gouden ketting. Dit vind ik dus echt geweldig. Weer zwart met goud en deze keer ook nog in de vorm van een kettinkje. Het is bijna alsof ik ze zelf heb ontworpen. Het leuke is dat in deze schoen geen rits zit, maar dat ze dichtgaan met klittenband! Deze lijken me echt geweldig onder een volledig zwarte broek, zodat het kettinkje eruit popt.

Het leren rokje van de H&M. Ik heb thuis een leren rokje, maar yolo, want deze vind ik echt geweldig. Asymmetrische items vind ik sowieso vaak erg leuk (al ben ik nog niet uit over skorts) en de ritsjes maken het in mijn ogen echt af. Nog even een paar weekjes wachten...

Een witte broek. Het voorbeeld is een witte Topshop Joni Jeans. Dat zijn heel high waisted broeken en dat vind ik helemaal geweldig. Ook heel handig: je kan kiezen voor een 'gewone' broek door het shirtje eroverheen te doen, maar met dezelfde broek kun je ook een hele andere look creëren.

Een camera met statief. Gosh, dat heb ik gewoon nódig. Ik kan niet normaal filmpjes maken en ook geen outfitfoto's, elke keer moet ik iemand vragen. Het lijkt me superfijn om dit gewoon zelf te kunnen regelen en dan weet ik zeker dat ik veel vaker een outfitpost maak.

Fishtale shirtjes van boohoo. Ik doe ze maar meteen in twee kleuren, want ik vind ze echt geweldig. Ook wel een beetje bohemian, als je het goed combineert. De witte lijkt me geweldig met een witte broek, de taupe lita's en een licht spijkerjasje. De zwarte lijkt me in de zomer geweldig op een spijkershortje. Dit soort shirtjes zijn echt voor mij gemaakt.

Best wel een grote wishlist, dacht ik zo. Het moraal van het verhaal is dan ook dat je altijd alles wil als het even niet kan. Mijn probleem is echter dat ik ook graag dingen wil als het wel kan. In plaats van spierballen, kweek ik deze maand wat zelfdiscipline.

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel. Zelf heb ik ook pas een ruim 1,5 maad een NO Buy gahd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb respect voor je. Een koopverbod voor mezelf opleggen vind ik ontzettend moeilijk.. Maar je hebt wel een ontzettend leuk lijstje! xo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh, die rokjes zijn echt super leuk! :)

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha ik zou het niet kunnen een shop verbod ;)
    Dat rokje met goud is echt super leuk <3

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com
    www.facebook.nl/fabulousstylews

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!