Translate

zaterdag 17 augustus 2013

Modetrends die ik nu graag een kans geef.

Iedereen heeft er vast wel eens mee te maken: er is een nieuwe trend en je vindt hem af-schuwe-lijk. Op elke hoek van de straat zie je het voorbij komen en elke keer gaan er rillingen over je rug (oké, wellicht een beetje overdreven...). Maar hoe vaker je het ziet, hoe leuker je het eigenlijk begint te vinden. Zo vaak heb ik dat niet, maar toch komt het regelmatig voor in mijn 19 jaren dat ik op deze aarde rondloop (en de 2 jaar dat ik mij echt voor fashion interesseer). Ik heb er eens goed over nagedacht en ik heb een lijstje voor jullie gemaakt van de items waar ik een haat-liefde relatie mee heb. Maar je weet wat ze zeggen: haat en liefde liggen érg dicht bij elkaar.

1. Espadrilles.
Ja, echt. Iedereen schijnt ze helemaal geweldig te vinden, but not moi. Ik vond ze te lelijk om aan te zien en ergens begrijp ik dat nog wel, maar nu ik ze steeds vaker op straat zie, vind ik ze steeds leuker. Mits ze een leuk patroontje hebben en de juiste stoffen, natuurlijk. Want kieskeurig blijf ik wel.

www.lifeofroshelle.blogspot.com
























www.jenniefromtheblog.com


2. Harembroeken en chino's.
Lekker luchtig zullen ze vast zijn, maar ik vond het altijd een aardappelzak om je kont heen. Tot ik ze zag in leuke printjes, mooie kleurtjes en goed gecombineerd. Eigenlijk heel zomers! Om het nog even gekker te maken: ze staan zelfs geweldig met espadrilles. Ik had nooit verwacht dat ik dat óóit zou zeggen, maar toch heb ik die switch vrij snel gemaakt. Wat ik er nu zo leuk aan vind? Juist het aardappelzak gebeuren. Een strak shirtje er bovenop en je hebt het eigenlijk omgedraaid: vaak draag ik een los shirt en een strakke broek. Dan zou ik het een keer andersom dragen. Gewoon, voor wat variatie in de Nederlandse ....... kast.

www.thesecretistodream.blogspot.com
jazziessieraden.blogspot.com


3. Ballerina's.
Ugh, walgelijk vond ik ze vroeger. Te tuttig en je krijgt en zeilboten van voeten in, zelfs met mijn maatje 38. Vónd ik altijd, want inmiddels heb ik zelf 2 paar. Ja, ze zijn tuttig en nee, je voeten worden er optisch niet veel kleiner van, maar een mooie ballerina kan je stoere outfit vrouwelijk maken zonder dat je je enkels hoeft te breken op een paar mooie hakken en eigenlijk zijn ze een uitkomst voor lange vrouwen die, door hun lengte, geen pumps aan willen. Ik ben zelf niet érg groot, 1,73 m., maar toch vind ik mezelf al snel te lang voor een paar hakken. Wat een uitkomst, zijn ze dan eigenlijk. Een leuk kleurtje, mooi printje of een simpel paar zwarte is toch een must voor in je kast.



4. Uggs.
Eigenlijk vind ik ze nog steeds niets, maar ik vind ze elke winter steeds schattiger worden. Ik vond het altijd lompe pantoffels waar je een fortuin aan uitgeeft, want als je goedkope koopt, loop je binnen 3 dagen naast de zool. Afgelopen winter was ik om, maar toch koop ik ze niet. Iets wat ik voorheen zo intens lelijk gevonden heb, mag ik geen 200 euro aan uitgeven van mezelf. Maar oh wat lijken ze me lekker warm en tegenwoordig heb je hele leuke kleurtjes erbij, al zou ik zelf denk ik toch gaan voor praktisch zwart of simpel bruin. Die licht beige kleur vind ik het mooist, maar die is toch wel heel besmettelijk...








Wat is jouw fashionitem waar de rillingen van over je rug glijden?

3 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik ben zelf ook groot fan van espadrilles!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Espadrilles en ballerina's vind ik fantastisch,
    maar denk niet dat ik ooit zal kunnen wennen aan uggs!

    Liefs, Liese
    PS: ik hou een give-away, doe jij al mee?:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uggs zijn geweldig ! Ik vond ze in het begin ook lomp, maar als je ze eenmaal koopt, ben je verkocht haha ! Ballerina's droeg ik vroeger heel veel maar nu eigenlijk niet meer..
    En espadrilles vind ik zelf ook niet zo leuk, ziet er een beetje armoedig uit vind ik !
    Leuk artikel wel ! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!