Translate

donderdag 8 augustus 2013

Tips voor een leuke zomervakantie in ons eigen kikkerlandje.

To translate this article, hit the 'vertaal' / 'selecteer een taal' / 'translate' button left on top. 

Niet iedereen gaat elk jaar op vakantie. Daar kunnen heel veel redenen voor zijn, maar één ding is dan zeker: dan spendeer je je zomervakantie in ons eigen kikkerlandje. Nu moet je dit niet heel deprimerend ervaren, want er zijn heel veel leuke dingen om te doen! Je moet ze alleen net even bedenken. Hier een aantal tips om jouw zomervakantie een beetje op te fleuren.

Dit kost (veel) geld. 
1. Bezoek de bezienswaardigheden in Nederland! Als echte Nederlander moet je een keer naar Madurodam zijn geweest en na een dagje Madame Tussauds heb je de leukste foto's voor in je fotoalbum. Mij persoonlijk lijkt het me ook altijd nog een keer mooi om naar het Achterhuis te gaan, waar Anne Frank ondergedoken heeft gezeten. Verder heb je genoeg leuke attractieparken in Nederland, zoals Walibi World en een dagje naar de dierentuin is ook altijd nog gezellig. Wil je de dieren toch van íets dichterbij zien? Een dagje Safaripark Beekse Bergen is ook altijd leuk.


2. Ga shoppen! Hele simpele tip, inderdaad, en waarschijnlijk was je er zelf ook wel opgekomen. Er gaat niks boven een dagje heerlijk shoppen en na die tijd af te koelen op een terrasje met je beste vriend(in).

3. Ga gezellig bowlen! Of kegelen, biljarten, poolen, zwemmen, skiën (ja, skiën. Er is een skipark in Zwolle!), wandklimmen, zeilen, karten, deltavliegen, abseilen, varen over de Giethoornse wateren of het meer van Sneek, paintballen, noem maar op. Er is heel veel te doen en waarschijnlijk als je dit hebt gelezen, popt er wel iets in je hoofd op wat je altijd al hebt willen doen! Je hebt er nu de tijd voor, dus waarom uitstellen?

4. Knap je huis of kamer op! Als je al een tijdje ander behang of een nieuwe kleur op de muren wil, is dit het tijdstip. Je hebt genoeg klustijd en je kan je huis/kamer helemaal opnieuw inrichten!

Dit kost weinig/geen geld.
1. Laat je creativiteit op de vrije loop. Heb jij altijd al een eigen jurk willen naaien? Dan is dit de tijd op het te doen! Hetzelfde geldt voor het maken van een sieradenbord, een DIY bank, het schrijven van een boek, het bleken van een broek, het verknippen van je oude shirtjes, het maken van een plakboek, beginnen met het schrijven van een dagboek, het starten van een eigen blog, het bedenken van nieuwe kapsels noem - maar - op. Als je googlet naar DIY of ditzelfde intypt op YouTube, vind je talloze leuke DIY's om te doen! Genoeg om jouw vakantie mee te vullen.


2. Zoek een nieuwe sport die jou al een tijdje leuk lijkt. Ik ben bijvoorbeel begonnen met skeeleren, maar voor jou kan dit ook net zo goed paardrijden, tennissen, squashen, voetballen, handballen, basketballen, fitnessen of hardlopen zijn. Er zijn heel veel opties en je kan er juist nu wat meer aandacht in steken!

3. Ruim je kamer op. Waar ik onder het kopje 'Dit kost (veel) geld' het had over een volledige renovatie, praat ik hier over het uitmesten van je spullen. Shirtjes die je al jaren niet meer aan hebt? Blaas het nieuw leven in of doneer het aan een goed doel. Oude prulletjes waar je al erg lang op uitgekeken bent? Weg ermee! Ik denk dat wanneer je je kamer/huis opgeruimd houdt, je je hoofd ook opgeruimd houdt.

4. Organiseer gezellige avondjes met je vrienden. Ga rond een kampvuur zitten en houd marshmallows in het vuur, net zoals in de film. Je kan ook bij elkaar thuis gaan zitten om wat te drinken, maar een gezelschapsspel is ook altijd heel leuk! Een dagje strand is ook altijd geweldig én een goede verfrisser.


1 opmerking:

  1. Wat een leuke dingen! Kampvuren zijn inderdaad zo leuk <3 En shoppen altijd natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!