Translate

vrijdag 12 april 2013

Ebay - goedkoop, goedkoper, goedkoopst!

Een tijdje geleden heb ik het fenomeen 'Ebay' ontdekt. In één woord: ge-wel-dig. Goedkope kleren, telefoonhoesjes, schoenen. Wat je maar wil!
Ik was al bekend met het fenomeen Buy it now, wat betekent dat je gewoon het artikel zelf koopt en voor de prijs die zij vragen.
Maaar, nog veel leuker, zijn verkopers die ook aan auction doen. Dit is Engels voor 'veilingen'. Je kan bieden op een artikel vanaf $0,99. Ik kon het natuurlijk niet laten om aan een aantal veilingen mee te doen en er zijn nu ook een aantal pakketjes naar mij onderweg.
Omdat mijn pakketjes uit China moeten komen, kan het best wel eventjes duren.
Hier alvast een voorproefje van een item die ik heb ''gewonnen''.


Dit schatje heeft mij 3,63 euro gekost. Origineel kostte hij 6,85 euro. Bij dit item is het niet een heel erg groot verschil, maar deze ketting was erg in trek. Ik moest 3 keer meedoen aan een veiling voordat ik hem had gewonnen!
De rest van de items houd ik nog even voor mezelf, maar zodra deze binnen zijn, show ik ze aan jullie!

Een paar tips voor Ebay noobs.
1. Hoe kom je erachter of de verkoper betrouwbaar is? Niet. Je kan kijken naar de feedback die de verkoper heeft gekregen. Wanneer deze boven de 95% is, zou je de gok  kunnen wagen.
Voor extra bescherming: betaal met PayPal! Dit is een gratis service. Je kan je bankrekening hieraan laten koppelen, maar je kan ook telkens geld hierop storten. Wat jij prettig vindt. PayPal heeft een zogenaamde 'kopersbescherming', wat inhoudt dat jij het betaalde bedrag terugkrijgt wanneer het pakketje niet aankomt of niet goed is.

2. Wanneer je aan het zoeken bent naar een leuk item, klik dan in de balk 'free shipping' aan. Dit kan je erg veel geld schelen! Soms staat er bij een item dan nog steeds een laag bedrag voor verscheepskosten: dit is vaak niet voor Nederland bedoeld. Om dit te checken, kun je even kijken bij ''see details'' naast de kolom waar staat hoeveel je moet betalen voor de shipping. Voer hier Nederland in en tada! Waarschijnlijk helemaal gratis.

3. China in plaats van Engeland! China werkt met Amerikaanse dollars, Engeland met ponden. De pond is meer waard dan de euro, dus je betaalt automatisch meer. Andersom is de dollar minder waard dan de euro, dus wordt het goedkoper voor jou! Het is wel zo dat je pakketje uit Engeland sneller aankomt, maar heb je dit ervoor over?
Let wel op met invoerkosten! Vanuit China betaal je invoerrechten vanaf 22 euro. Dit is zonder verzendkosten. Hoeveel die verzendkosten worden, ligt aan het aantal kilo dat er wordt verstuurd. Deze kosten kunnen makkelijk oplopen tot 30 of 40 euro en dan is je goedkope bestelling ineens niet meer zo goedkoop...

4. Meet jezelf op! Vooral als je pakketjes bestelt uit China, deze mensen zijn een stuk kleiner dan wij Nederlandse boerinnen. Of in ieder geval westerlingen in het algemeen. Vaak staan de centimeters er wel bij: meet dit accuraat op. Ook wanneer het gaat binnen de klassen S t/m L, bijvoorbeeld, moet je letten op de Europese maten. Het zou zonde zijn als je het terug moet sturen, dit gaat je waarschijnlijk meer kosten dan het item zelf!

Zijn jullie al doorgewinterde ebayshoppers? Wat zijn jullie ervaringen?* De verkoper waar ik het in dit stukje over heb, is jolinfashionjewel.
Handige Ebay artikelen:
- Laatst las ik een stukje van Teskuh over haar ervaring met Ebay en PayPal! Ook erg nuttig!
- En degene die mij over de streep heeft geholpen als het gaat om bestellingen uit China, is het Sharonimus met dit artikel.

1 opmerking:

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!