Translate

woensdag 11 januari 2012

Budget Shopping

http://www.bloglovin.com/blog/3330333/im-lovin-it?claim=vm6qfgg22uj'' my blog with Bloglovin

Het is weer januari! En dat betekent SALE, SALE, SALE. Elke winkel heeft sale op de oude collectie, waar vaak nog heel veel leuke dingen tussen hangen. De een iets meer dan de ande. Maar om nou alleen in januari te shoppen en leuke nieuwe outfits bij elkaar te rapen, is wel een beetje weinig. Hier een paar tips om genoeg geld over te houden voor andere leuke dingen:

1. Januari - sale. Laten we toch maar even beginnen met de januari sale. In januari vindt je dikke winterkleding EN leuke shirtjes (denk bijvoorbeeld aan de kerstcollectie!). Je kan vast vooruit denken en erg leuke truien voor volgend jaar vast inslaan. Deze hangen dan wel eventjes in je kast, maar dan heb je voor volgend winter erg leuke, nieuwe kleding. De leuke shirtjes, off-shoulder tops en jurkjes uit de kerstcollectie kun je natuurlijk gewoon als zomerkleding gebruiken! Mijn tip: sla flink in in januari, zodat je voor de rest van het jaar leuke kleding hebt voor een zacht prijsje (wat natuurlijk niet betekent dat je tussendoor niet mag shoppen, haha!)

2. Budget winkels. Er zijn talloze budgetwinkels op te noemen. Mijn favoriete is toch wel de Primark. Ik ben er laatst voor het eerst heen geweest, maar inderdaad: super veel dingen, voor weinig geld. Dat valt bij mij altijd in de smaak, en ik kan me dan ook uren vermaken in zo'n winkel. Maar daarnaast heb je ook vrij goedkope winkels als de H&M, de New Yorker, de HEMA (die soms verbazingwekkend leuke kleding kan hebben), lokale winkeltjes, outlet-winkeltjes en de Henk Ten Hoor (voor als je in het noorden woont). En jawel, ook de Action heeft kleding, vooral voor leuke rokjes kun je daar wel terecht. De C&A hebben ook erg leuke spulletjes, die je overal mee kan combineren. Kortom: zoek winkels op waar ze GOEDKOPE kleding hebben. Soms is het even zoeken, maar dan heb je wel wat!

3. DIY. Ben je een beetje creatief? Dan is dit zeker een oplossing voor jou. Je kan bijvoorbeeld wat leuke stofjes kopen op de markt, om je eigen blousje in elkaar te flansen. Je kan ook een goedkoop basicshirtje kopen en daar met speciale stiften je eigen design op tekenen! Het is leuk om te doen én je bent ook nog origineel. Van je oude kleding kun je ook nieuwe maken: bijvoorbeeld van je oude broek, die je toch nooit meer draagt omdat hij te kort is, kun je een leuke short maken voor in de zomer!

Ik heb er nog 3 liggen, die ik dit jaar eindelijk ga vernaaien tot een leuk short.

4. Nieuwe combinaties. Dit is wel mijn nieuwe hobby te noemen: oude kleding, die je allang niet meer draagt, proberen te combineren met dingen die je nog niet zo lang hebt, om er toch ook een leuk gezicht van te maken. Zo heb ik eergisteren nog een shirt gedragen, die ik al zo'n 2 jaar in de kast heb hangen, maar door hem alleen maar op te leuken met wat leuke accesoires, een andere kleur broek en nieuwe schoenen eronder. Je kan het ook anders proberen te dragen: ik had bijvoorbeeld een shirtje, wat ik eerder altijd droeg met een langemouwen shirt eronder. Nu droeg ik er een blazertje overheen & tadaa, je hebt de nieuwe look voor jezelf gecreeërd. Probeer ook een beetje creatief te zijn, door nieuwe kleurencombinaties uit te proberen.

5. Gezellig ruilmiddagje. Kunnen jij en je beste vriendin allebei wel nieuwe kleding gebruiken? Probeer dan eens een ruilmiddagje! Zoek eerst alle kleding die je toch nooit meer draagt uit, sleep dit in een grote tas naar je beste vriendin en wie weet, ben jij aan het eind van de middag wel eigenaar van een hele boel nieuwe, leuke kleding!

6. Accesoires maken de man. Kleding maak je weer leuk door er andere accesoires aan toe te voegen. Dus investeer in wat accesoires, zodat je je kleding elke keer overnieuw kan customizen!

7. Kledingbonnen. Erg handig voor budgetshopping in wat duurdere winkels: vraag tegoedbonnen voor je verjaardag, van Sinterklaas, van de Kerstman. Niet alleen van je ouders, maar ook van je vriendinnen! Voor hen is het makkelijk en jij hebt je middagje budgetshopping weer te pakken! Wel even je geliefde winkels aangeven, natuurlijk (:

8. Ebay. Dit is een kunstje die veel bloggers schijnen te gebruiken, maar ik heb het nog nooit gedaan. Via Ebay kun je kleding goedkoper op de kop tikken, ook van bekende designers. Misschien een tip om een keer te gaan kijken? 1 Nadeel: je moet wel even rekening houden met de -misschien vrij hoge- verzendkosten.




By the way:Mijn budgetshopping deze maand is ook al vrij geslaagd: ik ben naar de Primark geweest en heb erg veel inkopen gedaan, terwijl ik maar 86 euro heb uitgegeven! Ik heb gisteren ook een bestelling geplaats bij de H&M, die komt als het goed is volgende week aan. In totaal gewoon 62 euro korting! En met mijn kledingbon, gekregen van de Kerstman, heb ik een al afgeprijst shirtje gekocht: van 20 euro, voor 8,50 euro. Ik ben helemaal in mijn nopjes.

Er komt nog een artikel over mijn H&M sale-artikelen + mijn Vero Moda shirtje!

2 opmerkingen:

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!