English translation down below |
NL
Vandaag nog een recept! Zoals ik al eerder zei, ben ik gek op Aziatisch eten. Je kan me er 's nachts voor wakker maken (en dát wil wat zeggen), het liefst eet ik het elke dag. Zo nu en dan probeer ik daarom wat nieuwe recepten uit en deze is vandaag bij ons in de smaak gevallen. Easypeasy om te maken én snel klaar. Dat laatste vind ik nog zo'n voordeel van de Aziatische keuken; roerbakken of wokken gaat zo lekker snel! Ga je het gerecht een keer proberen?
INGREDIËNTEN voor twee personen
* Ongeveer 130 gram rijst
* 200 gram diepvries (tuin)erwten
* 2 eieren
* 1 ui
* Bacon
* Sesamolie óf maïsolie
* Knoflook(poeder)
* Peper
STAP 1
Versnipper de uien en snijd de bacon in reepjes, zo groot als jij lekker vindt.
Ondertussen zet je twee pannen met water op het vuur voor de rijst en de erwten.
STAP 2
Kook de erwten en de rijst volgens de verpakking gaar en neem even een paar minuten pauze, anders ben je te snel klaar. Daarna verhit je vast de sesam- of maïsolie en roerbak je de ui en bacon.
Kruid het met peper en knoflook. Als je knoflooktenen gebruikt, gebruik dan 1 teen.
STAP 3
Doe de gare rijst bij de bacon en ui in. Roerbak dit voor een paar minuten. Daarna doe je de erwten erbij.
STAP 4
Maak in een andere pan roerei (scrambled eggs) klaar van de twee eieren: klop de eieren in bijvoorbeeld een maatbeker of beslagkom, verhit wat boter in een pan en laat de eieren stollen terwijl je roert.
STAP 5
Doe de roerei bij het de andere ingrediënten in en roerbak het nog ongeveer een minuut door.
STAP 6
Tafel dekken & lekker eten! Eet smakelijk!
Kook de erwten en de rijst volgens de verpakking gaar en neem even een paar minuten pauze, anders ben je te snel klaar. Daarna verhit je vast de sesam- of maïsolie en roerbak je de ui en bacon.
Kruid het met peper en knoflook. Als je knoflooktenen gebruikt, gebruik dan 1 teen.
STAP 3
Doe de gare rijst bij de bacon en ui in. Roerbak dit voor een paar minuten. Daarna doe je de erwten erbij.
STAP 4
Maak in een andere pan roerei (scrambled eggs) klaar van de twee eieren: klop de eieren in bijvoorbeeld een maatbeker of beslagkom, verhit wat boter in een pan en laat de eieren stollen terwijl je roert.
STAP 5
Doe de roerei bij het de andere ingrediënten in en roerbak het nog ongeveer een minuut door.
STAP 6
Tafel dekken & lekker eten! Eet smakelijk!
EN
I've said it before; I love Asian food. You can wake me for it in the middle of the night, I would love to eat it every day. That's why I'm trying new recipes every once in a while and this one really made my taste buds happy! Would you like to try it?
INGREDIENTS for two persons
* About 130 gram rice
* 200 gram frozen peas
* 2 eggs
* 2 eggs
* 1 onion
* Bacon
* Sesame oil or corn oil
* Garlic(powder)
* Pepper
STEP 1
Chop the onion and cut the bacon into strings, just as big as you like them.
Take two pans and cook some water for the rice and peas.
STEP 2
Cook the peas and rice as it says on the package and take a little break of a few minutes, or you'll be ready too quick. Then heat the oil in a pan and stir-fry the bacon and onion. Spice the bacon and onion with garlic and pepper. If you're using cloves of garlic instead of powder; use one.
STEP 3
Put the cooked rice with the onion and bacon and stir-fry for a minute or two, that put the peas in as well.
STEP 4
Take another pan and make some scrambled eggs; whisk the eggs, heat some butter and put the eggs in the pan. While the eggs are solidifying; churn them.
STEP 5
Put the scrambled eggs with the rest of the ingredients and stir-fry for one more minute.
STEP 6
Done! Lay the table and eat! Bon appetit!
Klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderen