Translate

vrijdag 8 januari 2016

How to remember 2016

NL
Vanaf kinds af aan ben ik altijd iemand geweest die graag dagboeken bijhoudt.
Vanaf kinds af aan ben ik ook altijd al zo iemand geweest die dagboeken niet kan bijhouden. Dat is heel jammer, want al die half afgemaakte dagboeken zijn best leuk om te lezen. Sinds dit jaar gebruik ik het One Line A Day dagboek! Nog maar een week, maar hé, ik houd het vol!

EN
Since the beginning of times, my time, I tend to make diaries. I'm never good at actually keeping them and that's why I started the One Line A Day journal this year, a 5 year journal where you just have to fill in a few lines about what you did that day! Amazing in my eyes, because within 5 years you have an amazing diary about everything you did the past years. And, not unimportant and in my opinion very handy, it's very easy to keep as it only takes literally one minute. What do you think about it?


Het idee van het One Line A Day dagboek is in principe dat je elke dag in een paar regels beschrijft wat je die dat hebt gedaan (of gevoeld, gezegd, gedacht. Wat jij wil). Nog leuker is dat het een dagboek is voor vijf jaar! Per datum heb je vijf vakjes waar je het jaartal in moet vullen en dan kun je ernaast al je hersenspinsels kwijt. Na 5 jaar heb je dus - als het goed is - een dagboek vol met dingen die je de afgelopen jaren hebt uitgespookt. Daarbij gaan geheid dingen zitten die je bent vergeten en dat maakt het naar mijn idee zo leuk.

Ik probeer een gewoonte ervan te maken om de dagen in te vullen, maar er zullen ook dagen komen die ik ga vergeten. Normaal vind ik dat dan heel frustrerend (en nu vást en zeker ook), maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik het niet erg vind. Sommige dagen heb je zelfs voor die paar regels even geen tijd en wat maakt dat eigenlijk uit? Wel ben ik zo iemand die 'grote' dingen die zijn gebeurd op een dag graag tot in detail uitschrijf. Omdat daarvoor wat weinig ruimte is in de One Line A Day, heb ik er schriften bij gekocht. Als je net zo iemand bent (of gewoon van notitieboekjes houdt), echt; ga naar de HEMA. Ze hebben echt een leuk assortiment op het moment. Deze schriftjes kocht ik in een set van 3 voor €3 (!). Ze zijn er ook nog in een maat kleiner en dan kosten ze €2,50.

Oh en hier is mijn bucketlijst/goede voornemenslijst voor 2016:


Het enige nadeel van de One Line A Day vind ik dat de regels best klein zijn. Als je groot schrijft, zoals ik, dan is dat even wennen. Maar aan de andere kant, wat wil je met een 5 jaren dagboek die op je hand past? Ik denk dat ik er wel aan ga wennen. Als het je echt niets lijkt, dan zijn er ook andere varianten van de One Line A Day te vinden, zoals deze. Het voordeel van de One Line A Day is aan de andere kant weer de prijs; hij kost normaal maar €14,99 en nu is hij in de aanbieding voor €13,49 bij Bol.com. Nog een voordeel is naar mijn idee het uiterlijk. De zijkanten van het dagboek hebben een echt prachtige, gouden rand.

Lijkt de One Line A Day jou ook leuk?

1 opmerking:

  1. Ik heb precies dezelfde one line a day! Ik ben nu begonnen in het onderste vakje, het is zo'n raar idee dat ik er al 5 jaar in schrijf haha! x

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!