Translate

donderdag 23 mei 2013

Happy new hair! - met Schwarzkopf.

Gisteravond besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en gewoon een keer mijn haar bruin te verven.
Ik wil dit al best wel lang, maar omdat ik best een bleke huid heb van mezelf, heb ik dit nog nooit gedaan.
Hierom besloot ik om een soort spoeling te gebruiken, een mousse, die binnen zes weken weer uit mijn haar is. Over een paar weken zal hier dus ook een review over op mijn site komen te staan!
Ik heb mijn haar wel vaker geverfd, maar dit was altijd blond. Van mijzelf ben ik donkerblond en dit vind ik niet zo mooi, dus daarom wil ik graag één van de beide kanten opgaan: blond of bruin. Een mix mag ook wel, dat lijkt me juist hartstikke mooi! Het lijkt me alleen ook erg lastig om te maken.

Het kopen in de winkel was, anders dan verwacht, vrij snel gebeurd. Dit komt denk ik omdat ik de expertise van mijn moeder bij mij had, zij is een paar jaren kapster geweest! Het pakje ziet er goed uit en er zit ook een drukkartonnetje in. Deze kun je eruit halen om later het flesje in te zetten, als je vieze handen hebt van de mousse. Hartstikke handig! Ook wel fijn is dat deze mousse zonder ammoniak is, dus het gaat niet zo enorm stinken rondom je hoofd.Eigenlijk is het kleuren van je haar zo gedaan. Er zitten handschoentjes in en ook de instructie is erg duidelijk. Nadat je het flesje in elkaar hebt gebouwd, kun je gaan beginnen. Zorg ervoor dat je het er heel goed inwrijft! Dat is heel belangrijk. Ik denk dat mijn moeder en ik daar wel 10 minuten over hebben gedaan, als het niet langer is.
Vervolgens laat je het een half uurtje intrekken - aan het begin jeukt dat errrrg! En dan spoelen maar!
De kleur werd bij mijn haar eigenlijk precies zoals op het pakje. Dit komt niet vaak voor, dus ik was natuurlijk helemaal in mijn nopjes.
Het is niet te donker, niet te licht en gelukkig ook niet te rood. Ik ben erg tevreden over deze spoeling!
Het is trouwens wel belangrijk om te weten dat deze spoeling zegt dat het een permanente kleur geeft, maar op de achterkant staat dat deze uitwasbaar is en mijn moeder heeft deze kleur ook al eens gehad. Zij kan het beamen! Binnen 6 weken is deze kleuring er weer uit.

Ik vind de bruine kleur mijzelf ook best wel leuk staan, maar toch twijfel ik. Zal ik weer voor blond gaan, zal ik het permanent bruin verven? Hier moet ik even goed over nadenken. Ik zou het fijn vinden als jullie ook je mening geven! Wat vinden jullie mij mooi staan?
Links is een foto tijdens mijn examenuitreiking in 2011. Toen was ik erg blond!

De middelste is een foto van mijn natuurlijke haarkleur
Rechts is de uitkomst van de mousse!

4 opmerkingen:

 1. Ik ben voor je natuurlijke haarkleur. Ik ben voor uitproberen, maar dat heb je al een beetje gedaan en ik vind je eigen haarkleur toch het mooist bij je gezicht kleuren. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie! En ook voor je mening. Omdat je me niet persoonlijk kent, vind ik dat wel fijn dat andere mensen er ook een kijk op hebben!

   Verwijderen
 2. Oh it looks really nice! I think it suits your skin tone more than the blonde, very pretty! I hope you might want to check out my personal style blog too, I'm from the countryside of England :) :)

  www.raindropsofsapphire.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for your reaction! Of course I will check your blog!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!