Translate

dinsdag 3 maart 2015

RECIPE | Rice noodles, oyster mushrooms and grilled chicken



English translation below
NL
Van een vriendin heb ik voor mijn verjaardag onder andere een kookboek gekregen die helemaal is gewijd aan het wokken. Aziatisch eten is mijn favoriet, dus ik werd direct enthousiast.
Een paar dagen geleden heb ik vast één van de vele recepten gemaakt; mihoen met oesterzwammen en gegrilde kip. De gegrilde kip heb ik zelf toegevoegd, want dit stond niet in het recept. Het was de eerste keer dat ik vol goede moed zo'n recept maakte. In de winkel zocht ik naar hocuspocus artikelen als 'paddenstoelenboullion' en 'gemberwortel'. De trip naar de winkel duurde dan ook wat langer dan gewoonlijk, maar ik heb mezelf ook direct flink culinair bijgeschoold. Het duurt ongeveer een half uurtje om het recept klaar te maken en is echt easypeasy voor elke keukenprins(es). Succes!



 

STAP 1
Was de paprika's en pepers, snijd het daarna in kleine stukjes. Let bij de pepers goed op dat de zaadlijst er goed uit is; deze zijn het meest scherp! De oesterzwammen veeg je schoon en deze snijd je ook in mooie stukken.




STAP 2
Schil de gemberwortel en hak deze fijn.


STAP 3
Leg de mihoen in kokend water, kook het ongeveer 2 tot 3 minuten tot het zacht is. Trek het ondertussen uit elkaar met vorken. Haal de mihoen uit het water, spoel het goed af met koud water en laat het vervolgens goed uitlekken.



STAP 4
Doe wat olie in de pan en wacht tot dit goed heet is. Daarna roerbak je alle groenten; paprika en de oesterzwammen. De pepers en de gember komen later, dit zijn smaakmakers.


STAP 5
Snijd de mihoen in stukken en gooi dit bij het roerbakmengsel in, nadat je dit ongeveer al 4 minuten geroerbakt hebt. Daarna doe je de mihoen erbij en roerbak je nog een aantal minuten door.


STAP 6
Voeg de paddenstoelenbouillon, 1 eetlepel chilisaus, de gember, pepers, zout en peper, gemalen mosterdzaad en knoflook toe. Als je knoflookteentjes gebruikt, is het het lekkerst om het ter plekke te persen. Laat dit geheel nog ongeveer 4 tot 5 minuten doorkoken.



Me adding a loooot of garlic powder

STAP 7
Serveer het in kommen ennnn smullen maar!



TIPS
* Houd je niet van gember(wortel)? Vervang dit dan door een ander ingrediënt; het is erg overheersend! Als je wel besluit om gember(wortel) erbij te doen, houd je dan echt aan de 2 centimeter.
* Ik heb in plaats van sesamolie, zonnebloemolie gebruikt. Sesamolie geeft eten een 'Aziatisch' tintje, waardoor het gerecht meer smaak krijgt. Dat is zeker wel aangeraden!
* Kip is eigenlijk altijd lekker met een Aziatisch recept; gooi een lekker stukje in de grillpan tijdens het bereiden!



EN
I got a lovely cookbook from my friend Maaike for my birthday, entirely dedicated to Asian food. I love love love Asian food, so I was excited right away. A few days ago, I made a recipe out of the book; rice noodles with oyster mushrooms and grilled chicken. I added the grilled chicken myself, since the recipe didn't had any meat in it and we both are big chicken lovers. It is a really easypeasy and quick recipe which anybody can make. Enjoy!

THE SHOPPING LIST
*100 gram rice noodles
* 1 red and 1 yellow bell pepper
* 1-2 hot peppers (and 3-4 for real bad asses)
* 3 cloves of garlic (or a shitload of garlic powder)
* Fresh piece of gingerroot, about two centimeters long (0,78 inch)
* 6-7 tablespoons sesame oil
* Salt
* Pepper
* Ground mustard seed
* 1 tablespoon chili sauce
* 125 milliliter mushroom broth

STEP 1
Remove the seeds from the bell pepper and the hot pepper, then cut them into pieces. 
Pay attention to the seeds from the hot pepper; those are REALLY hot.
Wipe the oyster mushrooms and cut those into nice pieces as well. If you're using actual gloves of garlic; press them as well.

STEP 2
Peel the gingerroot and chop it into little pieces.

STEP 3

Cook the rice noodles for about 2-3 minutes, untill they're soft. Tear them apart with forks.
Let them leak good

STEP 4
Heat the oil in the pan and stir-fry the vegetables. Don't add the gingerroots or the pepper yet, those are for flavour later.


STEP 5
Cut the rice noodles into pieces and stir-fry them for about 1-2 minutes along with the vegetables.

STEP 6

Add the mushroom broth, hot pepper, 1 tablespoon chili sauce, the gingerroots, the pressed garlic, salt, pepper and ground mustard seed. Let this cook for about 4-5 minutes on a mediocre fire.

STEP 7
Put everything into bowls and bon appetit!


TIPS
* If you don't like gingerroots; change this ingredient. It is really dominant in the dish. If you decide to use gingerroots nevertheless; stick to the 2 centimeters.
* Really use sesame oil, not another one. I used sunflower oil and that is much less tastefull.
* Chicken is always good with an Asian recipe. Grill yourself a nice piece while preparing the rest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert! Bedankt voor je reactie!